AGROBIRO
"Preduzeće za projektovanje i sanitarnu zaštitu - DEZINFEKCIJA, DEZINSEKCIJA, DERATIZACIJA"
Dezinfekcija - vode za piće
je poslednji postupak u procesu prečišćavanja vode, izuzev u slučaju fluorisanja vode za piće kada se dodavanje fluora u vodu za piće obavlja samo nakon kompletnog prečišćavanja i kompletne dezinfekcije.

DEZINFEKCIJOM VODE SE:
  • UNIŠTAVAJU MIKROORGANIZMI I NJIHOVI RAZGRADNI PRODUKTI U VODI,
  • SPREČAVA NASTANAK BOLESTI,
  • SPREČAVA POJAVA HIDRIČNIH EPIDEMIJA,
  • OBEZBEDJUJE ZDRAVSTENA BEZBEDNOST VODE ZA PIĆE
Ali se takodje stvaraju razgradni produkti dezinfekcionih sredstava koji mogu štetno delovati na životnu sredinu i čoveka. Najčešći vid dezinfekcije vode je HLORINACIJA i vrši se hlornim preparatima:
  • Hlorni gas,
  • Hipohloriti (Na-hipohlorit, kaporit),
  • Hloramini,
  • Hlorni kreč.
Hlorni gas – sadrži 100% aktinog hlora, vrlo snažan i opasan dezinficijens, koristi se samo u velikim vodovodnim sistemima, nema razgradnih produkata (skup, opasan, tehnološki zahtevan).

Hipohloriti – (Na-hipohlorit poznat kao "Žavelova voda") sadrži 4-16% aktivnog hlora. Kaporit – sadrži 70% aktivnog hlora, na tržištu i u čvrstom i tečnom obliku oristi se za manje vodovodne sisteme, cisterne i bazene.

Hloramini – sadrže 25% aktinog hlora, najmanja količina štetnih razgradnih produkata, dugodelujući su, preporučeni za male sisteme, upotreba zahteva stalan nadzor zbog mogućeg poremećaja ravnoteže hlora i amonijaka što dovodi do promene ukusa i mirisa vode i mekrobiološke nestabilnosti.

Hlorni kreč – sadrži 25 - 35% aktivnog hlora, najnestabilnije je sredstvo, koristi se za dezinfekciju objekata (bunara, bazena, rezervoara).
Stop mikroorganizmima!
Stop virusima!

Naša Misija

Naša misija je pružanje najbolje moguće usluge korisnicima u oblasti sanitarno-ekološke zaštite, kao preventivnu zaštitu zdravlja od zaraznih bolesti i sprečavanje šteta koje nanose štetočine. Pored toga jedna od najvažnijih stvari nam je sigurnost zaposlenih i njihovo stalno lično i stručno napredovanje u našim oblastima. Moramo da napomenemo, takođe da nam je izuzetno važan pozitivan doprinos zajednici odgovornim odnosom prema našoj prirodnoj i društvenoj sredini.

agrobiroco@gmail.com