AGROBIRO
"Preduzeće za projektovanje i sanitarnu zaštitu - DEZINFEKCIJA, DEZINSEKCIJA, DERATIZACIJA"
Fumigacija
Fumigacija je jedna od najefiksnijih mera borbe protiv skladištnih štetočina. Mi nju sprovodimo u Silosima, Mlinovima, Podnim skladištima s rasutom i uvrećanom robom, u Željezničkim vagonima, i drugim transportnim sredstvima.

Za fumigaciju koristimo fumigant PHOSTOXIN pelete koje u prisustvu vlage iz vazduha razvijaju veoma otrovan i smrtonosan i zapaljiv gas zvani FOSFIN, Čija je hemijska formula PH3 ili drugačije on se još naziva FOSFORVODONIK, čijom primenom uništavamo razne skladištne i mlinske štetočine.

PHOSTOXIN je fumigant i izuzetno vredan pesticid čijom primenom mi postižemo izuzetno dobre rezultate i to mnogo bolje nego što to postižemo sa svim drugim preparatima, pa zato kažemo da je fumigacija često nezamenljiva. Ova mera je veoma korisna kada se primenjuje u preventivi zaštite žitarica i kao rezultat dobijamo da je sprečena zaraza robe s skladištnim štetočinama. PHOSTOXIN pelete koristimo u silosima kod izmeštanja žitarica iz jedne silo ćelije u drugu i to uz pomoć dozatora, uredjaja kojim ravnomerno i programirano doziramo ubacivanje odredjene količine peleta PHOSTOXINA i tako ubačene pelete u novoj ćeliji ponište sve žive štetočine.

Kada imamo uskladištene žitazice u rasutom stanju mi uz pomoć sondi ubacujemo pelete PHOSTOXINA i ravnomerno po vertikali i horizontali ih rasporedjujemo da svaka peleta ima odredjeni i jednak zapreminski prostor u kome njen gas FOSFORVODONIK treba da ubije sve žive insekte.

Kod uvrećane i zaražene robe s skladištnim štetočinama koristimo male sonde i po istom principu ravnomerno rasporedjujemo pelete PHOSTOXINA i zatim u oba ova slučaja kada se radi o rinfuz robi i o uvređanoj robi mora se povećim ili velikim folijama dovoljno jakim tretirana roba dobro upakovati i stvoriti vakum uslove da se FOSFORVODONIK, taj otrovni i smrtonosni gas zadrži u tretiranom prostoru kako bi svojim dejstvom poništio ili ubio sve žive skladistne štetočine i pre svega da kažemo uradio posao za koji nije angažovano malo novca, a uz to ako folija nije stručno postavljena i ne dihtuje po propisu onda imamo drugu situaciju i to veoma opasnu situaciju u kojoj taj veoma otrovni i smrtonosan gas, FOSFORVODONIK, odlazi u okolni prostor i predstavlja veoma veliku opasnost po životnu sredinu, ljude i domaće životinje. Zato ovaj posao mogu da rade samo obučena lica s velikim iskustvom i praksom.

Tretiranje uskladištenih proizvoda
FOSFORVODONIK

Naša Misija

Naša misija je pružanje najbolje moguće usluge korisnicima u oblasti sanitarno-ekološke zaštite, kao preventivnu zaštitu zdravlja od zaraznih bolesti i sprečavanje šteta koje nanose štetočine. Pored toga jedna od najvažnijih stvari nam je sigurnost zaposlenih i njihovo stalno lično i stručno napredovanje u našim oblastima. Moramo da napomenemo, takođe da nam je izuzetno važan pozitivan doprinos zajednici odgovornim odnosom prema našoj prirodnoj i društvenoj sredini.

agrobiroco@gmail.com